Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά όμορφα και αντιπαραβαλλόμενα τοπία που συναρπάζουν τον επισκέπτη. Κάτω από το επιβλητικό βουνό Αίνος με τα μοναδικού είδους έλατα, απλώνονται οι γοητευτικές ακτές του νησιού με τις χρυσές αμμώδεις παραλίες που είναι αξέχαστες σε εκείνους που τις επισκέπτονται.

Το πυκνό οδικό δίκτυο που σχεδιάστηκε κατά την διάρκεια της βρετανικής κατοχής επιτρέπει στον ταξιδιώτη να γνωρίσει το νησί. Η ποικιλία και η εναλλαγή του τοπίου, με την πολύβλαστη βλάστηση και την άγρια ομορφιά της εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Οι πόλεις και τα χωριά έχουν ζωντανέψει και πάλι μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 που είχε ρίξει τα πάντα στο έδαφος. Στο βορειότατο μέρος της Κεφαλονιάς, υπάρχουν τα παλαιότερα κτίρια που έχουν αντισταθεί στη μανία του σεισμού και το παρελθόν ενώνεται με το παρόν. Τα κτήρια της σπάνιας αρχιτεκτονικής που βρίσκονται εκεί παρουσιάζουν την ομορφιά μιας άλλης εποχής.

Προκειμένου να ανακαλύψει κανείς όλα αυτά τα παράξενα και όμορφα σημεία, πρέπει να ξέρει ποιες θέσεις να επισκέπτεται, πού να δοκιμάσει τα εύγευστα Κεφαλλονίτικα προϊόντα, πού να διασκεδάσει και τι για να αγοράσει από τα όμορφα καταστήματα του νησιού.